65. Varför är Västernorrland sämst?

Postat Etiketter

Flyttmönstren mellan storstad och landsbygd är i förändring. Urban medelklass flyttar ut från städerna och många glesbygdskommuner upplever en befolkningstillväxt. Men det är inte alla glesbygdslän som får den där positiva trenden. Som vanligt ligger Västernorrland i botten. Hur kommer det sig? Varför Västernorrland är sämst på allt? Beror det på att de har den fulaste dialekten, är sämst på att äta vegetarisk mat, eller kan man hitta svaren längre bak i tiden, i industrialiseringen? 

Regeringens utlysning av den samiska sanningskommissionen är ett steg i rätt riktning. Den ska ska kartlägga och granska den politik som förts gentemot samerna i ett historiskt perspektiv och dess konsekvenser för det samiska folket. Men vad innebär det att kommissionen hamnar hos kulturdepartementet? Kunde det istället ha legat hos näringsdepartementet?

Dessutom pratar Sofia och Po om det senaste avsnittet av Uppdrag granskning, som handlar om arbetarväljare som rör sig från Socialdemokraterna till Sverigedemokraterna. 

Tack alla ni som lyssnar på podden!

In på Patreon.com/norrlandspodden och donera!

 

Norrlandspodden
Norrlandspodden
65. Varför är Västernorrland sämst?
/