64. Morot och piska

Postat Etiketter

Det rör på sig på vägarna. Elbilsomställningen är igång, men lämnar en hel del att önska. Hur ska glesbygdsbornas behov tillgodoses? Vilken effekt har de subventionerna till elbilsköparna och hur ska laddstolparna täcka hela landet? 

Vägnätet i Norrland är till stora delar eftersatt. Trafikverket ska sänka hastigheten på E45 och E14 vilket rör upp känslor. Även om bilflottan ska gå över till el kommer det att behövas vägar att köra på. Så hur går det med underhållet i glesbygden?

Budgetförhandlingarna är igång och aktualiserar utspel om glesbygden. Sofia och Po går igenom Moderaternas punkter för landsbygden. 

 

Dessutom Stockholmsdebatten, Sara-huset i Skellefteå och några kulturtips.  

 

Tack alla ni som lyssnar på podden!

In på Patreon.com/norrlandspodden och donera!

Norrlandspodden
Norrlandspodden
64. Morot och piska
/