Norrlandspodden nr 62 “Omvärdera skogen som resurs”

Postat

Tack vare att vaccineringen har börjat rulla igång kan Po och Sofia äntligen träffas och podda igen. I årets första avsnitt konstaterar de att pandemin har inneburit en stor förändring när det kommer till synen på att bo utanför storstäderna. Det går att tala om en ny grön våg på riktigt.

Idag är det val i Sametinget. Vilka är de huvudsakliga konfliktlinjerna inom tinget, och hur grupperar sig väljarna?

Skogsfrågorna är högaktuella, och för första gången på decennier så hamnar frågorna högt upp på agendan. Det görs många politiska utspel, men vad handlar de om egentligen? Och hur många skogsägare kan egentligen leva på sitt skogsbestånd? 

Sofia och Po kommer med några konkreta förslag på reformer som kunde främja hållbarheten för natur och ekonomi. 

Tack alla ni som lyssnar på podden!

In på Patreon.com/norrlandspodden och donera!

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Norrlandspodden nr 62 “Omvärdera skogen som resurs”
/