Norrlandspodden nr 61 “En socialdemokratisk runkdröm”

Postat

I höstens andra avsnitt pratar Sofia och Po om kulturarbetarnas utsatta situation under coronan, och hur det komma sig att de är så bortglömda av politikerna. Reglerna kring allmänna sammankomster har slagit hårt mot kulturlivet. Varför är kulturpolitiken ofta ett så underprioriterat fält? 

 

OBS. Avsnittet spelades in innan Folkhälsomyndighetens nya besked som kom i veckan, om att öppna upp för att höja begränsningarna till 500 personer. 

 

Det tornar upp sig för en ny gruvboom. Utländska bolag prospekterar i Sverige för att utvinna råvaror som behövs i den växande tech-industrin. Dags för en gruvpolitisk recap från Norrlandspodden! Sverige skänker alltså bort naturresurser som inget annat land, och det finns fortfarande en tro om att en ny gruvetablering till ett utländskt bolag är en god investering för samhället. Men detta stämmer inte. Till och med U-länderna börjar resa sig ur råvarornas förbannelse, men i Sverige är inte det aktuellt att omförhandla villkoren för utbrytning. Till vilken nytta?

Den rapport Po talar om är skriven av Martin Nordin. 

Sofia har läst mycket i sommar och ger några fina kulturtips på böcker!

 

Tack alla ni som lyssnar på podden!

In på Patreon.com/norrlandspodden och donera!

 

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Norrlandspodden nr 61 “En socialdemokratisk runkdröm”
/