Avsnitt nr 34 ”Allt som är igenvuxet”

Postat Etiketter

Glädjesprudlande avsnitt – nåja – men åtminstone det mest positiva som Sofia och Po har gjort av denna podd. Nästan inget depp, och massvis med pepp.

Lyssnare har önskat mer nostalgi, och Sofia och Po söker sig tillbaka till barndomsminnen med vibrerade småorter och gågator fyllda av liv och rörelse.

Po berättar om allt det positiva som finns i hans hemkommun Söderhamn, och låter nästan som en reklamkampanj för att folk ska flytta dit – här finns jobb, bostad, kultur och ett mysigt café! Var kommer hans positiva kursändring ifrån? undrar Sofia, som också känner att hon på senare tid ofta intar en mer positivistisk position i samhällsdebatten.

Sofia går till djupet med ordet ”lapp” – hur har det uppstått och hur används det? Etymologi, rasism, historia, identitet och okunskap gör ordet komplext. Borde man byta ut ordet ”lappkast” eller ändra namnet på hundrasen ”lapphund”?

TV4-serien ”Rebecca Martinsson” hyllas fullständigt av en hejdundrande entusiastisk Po, och han kallar serien den bästa skildringen av Norrland som har gjorts på evigheter.

Stort tack alla lyssnare och särskilt tack till er som stöttar podden via Patreon!

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Avsnitt nr 34 "Allt som är igenvuxet"
Laddar in
/