Norrlandspodden nr 33 ”Dagen då allt blev bra!”

Postat

Hur mycket ansvar ska man ge mediebolagen för utvecklingen med filterbubblor och att den digitala journalistiken är allt mer storstadscentrerad? Det finns ett dilemma med att lokaltidningar har en betalmodellerna där en stor del av deras redaktionella material ligger bakom betalvägg, samtidigt som alternativ media sprider falska politiserade nyheter. Allt fler talar om faran med utvecklingen, som i förlängningen leder till ett försvagat förtroende för samhällsinstitutioner och demokrati.

Men finns det hopp om livet i musikens värld? Två låtar om Norrland har fått stor viral spridning den senaste tiden, och Sofia och Po analyserar dem lite. Dels är det Per Herreys kamplåt ”Dagen där allt blev bra”, en positiv kamplåt om Sollefteå, och även en duo från Piteå som heter Northern Indians med en låt som också heter ”Northern indians”. Po har också sett SVT-programmet ”Gäst i spenaten” och förfärar sig över att det gör anspråk på att skildra hur livet på landet är.

Stort tack alla lyssnare och särskilt tack till er som stöttar podden via Patreon!

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Norrlandspodden nr 33 ”Dagen då allt blev bra!”
/