# 19 ”Nattväktarstaten nästa!”

Postat Etiketter , ,

Kriserna maler i Sveriges land, och Sofia och Po försöker blicka framåt. SD ökar kraftigt i opionionsmätningarna, men Norrland håller ännu emot. Hur kommer det sig? Och vad händer med alla de nyanlända flyktingarna som befolkat småorter i norr den senaste tiden? Kommer de stanna kvar?

Sofia har gjort sig så impopulär bland Sverigedemokrater att hon först blev portad från deras landsdagar i Lund, men fick tillträde efter en mindre mediastorm. Men sitta fick hon inte. Efter några dagar bland landets extremhögerelit inser hon att de är rädda för allt som inte är just högerextremism. SD:s förhållande till media och journalister gör det problematiskt att bevaka dem.

Desinformationen i våra digitala filterbubblor frodas. Sofia generar Po genom att dra upp två undersökningar som pekar ut att både den sexigaste dialekten och den kåtaste ortsbefolkningen finns i norr. Po har gått till botten med en viral bild om hur Norrland är tänkt att förse resten av landet med vindkraft. Den slagfärdiga bilden bekräftar hans världsbild, men visar sig stämma rätt illa med verkligheten.

Slutligen hör vi också för första gången någonsin Po säga något positivt om Annie Lööf. Bara en sån sak!
Avsnittet sponsras av Akademikernas A-kassa.
Norrlandspodden
Norrlandspodden
# 19 "Nattväktarstaten nästa!"
/