Norrlandspodden nr 51 ”Pitetåget”

Postat

Norrlandspodden tuffar vidare efter ett lyckat femårsjubileum i Umeå förra helgen. Här kommer ett fullspäckat avsnitt som avhandlar nyhetsveckan som gått.

Och vad passar bättre än att gotta sig lite i Liberalernas senaste fadäs? De lanserade i veckan en kampanj med texten att det ska vara lika lätt att boka tåg till Paris som till Piteå. Det går inga tåg till Piteå, eftersom Norrbottniabanan fortfarande inte är byggd. Och varför går det förresten så långsamt med det projektet? Po och Sofia uppehåller sig lite vid ojämlik tåginfrastruktur.

Norrländsk Sverigedemokrati. Sverigedemokraten Mark Collins har lämnat ett ovanligt förslag för att komma från SD – att en moské ska byggas i Kramfors för att motverka utflyttning från orten.

Fotbollslaget Östersund FK:s fd ordförande Daniel Kindberg står åtalad för grov ekonomisk brottslighet, vilket har stukat framgångssagan om laget.

Po har varit i Sheffield och sett en musikal om bostadsområdet Park Hill, och kommer hem med inspiration. Borde inte svenska städer få sina musikaler? Håkans Göteborg, Kents Eskilstuna, Mattis Luleå och Stiftelsens Ånge. Vem blir först?

Tycker du att Norrlandspodden är viktig? Möjliggör poddens fortlevnad genom att stötta på patreon.com/norrlandspodden. Tack för ert stöd!

 

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Norrlandspodden nr 51 "Pitetåget"
/