Avsnitt 47 ”Jaktbrott och oheliga allianser”

Postat Etiketter

Sofia och Po kikar lite mer på hur den politiska kartan nu ritas om på lokalpolitisk nivå efter valet, med lite extra fokus på hur det ser ut i Ånge, Sorsele och Jokkmokk. Människors förhållande till den maktfullkomliga socialdemokratin tar sig olika uttryck på riksplan och på lokalt plan.

De talar även om Karl Hedin, en av Sveriges rikaste män, entreprenör och stor ägare av skog, sågverk och butiker – och även en profilerad debattör i rovdjursfrågor och äganderätt av skogen. Nu sitter han häktad för jaktbrott och jakthäleri efter häpnadsväckande anklagelser om att ha tjuvjagat varg, lodjur och örn.

Ett långt prat om en rad augustnominerade böcker blir det också. Bland annat Magnus Västerbros ”Svälten – hungeråren som formade Sverige”, som ger såväl en djuplodande skildring av hungeråren, men också viktiga paralleller till vår nutid. De har även läst Linnea Axelssons lyriska släktepos ”Aednan” om två samiska familjer som trots sin avskräckande form på 700 sidor är alldeles fantastisk.

 

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Avsnitt 47 "Jaktbrott och oheliga allianser"
/