Norrlandspodden nr 35 ”Midnattssol eller midnattsljus”

Postat

I vårsäsongens sista avsnitt summerar Sofia och Po det politiska läget genom att analysera utvecklingen i USA, England och Frankrike. Vad finns det att lära från valen i dessa länder? Varför måste alltid de svenska partiledare vara av en fyrkantig auktoritär typ och sakna personlighet? Vem är Sveriges Macron eller Corbyn?

De reder ut lite norrländska oklarheter kring vad som är kams eller palt, och hur midnattssol har använts vid falsk marknadsföring. Po ber om ursäkt för att han inte var helt insatt i musikduon Northern Indians bakgrund, som de tog upp för några avsnitt sedan.

Med hjälp av alla lyssnare har Sofia och Po fått fram en rad fina semestertips för den som ska semestra i Norrland i år. Huvudsakligen gäller: ta bilen och kör inlandsvägen – du kommer finna så mycket!

Säsongsfinalen slutar med massa kulturtips, så ni ska klara er genom hela mygghelvetet. Po tipsar om utställningen ”Norrland” på Skellefteå konsthall med bland andra Sven Teglund, Anders Sunna, Johannes Samuelsson & Anton Ciurar. Sofia tipsar om festivalen Storsjöyran, där bland annat ett scenprogram med musik av Barbro Hörberg framträder, men framförallt för det traditionella talet av presidenten vid midnatt. Sofia tipsar också om festivalen Urkult i Näsåker, där man kan få släppa loss i elddanser vid midnatt. Po boktipsar om journalisten Arne Müllers nya bok ”Stockholm, städerna och resten” och hans Facebookgrupp Norrlandsparadoxen.

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Norrlandspodden nr 35 ”Midnattssol eller midnattsljus”
/