#17 ”En brunsvart gröt”

Postat

Vi går mot mörkare tider. I säsongens andra avsnitt sjunker Po och Sofia allt djupare ner i höstens politiska depression. Samtalet börjar i den usla ekonomin i Västernorrlands landsting, som bland annat gör att sjukhuset i Sollefteå är nedläggningshotat. En massiv demonstration som samlade 15 000 människor som ville rädda sjukhuset fick inte riktigt den mediala uppmärksamhet som den förtjänade, och allt känns igen. Men hur ska man förändra utvecklingen? Konstruktiv diskussion övergår i smågrinig debatt. Vidare blir avsnittet en sorgesam bearbetning av det politiska läget där SD växer i takt med en våg av rasistiska dåd. Det är allt svårare att föra en vettig dialog, och Sofias arbete som ledarskribent gör henne till en måltavla för mycket hat. Po har blivit skrämd på Twitter efter en diskussion med Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi som ledde till att Po fick ett drev av troll efter sig. De försöker hitta en ljuspunkt, men tvingas konstatera att det just nu är det svårt att se någon. Alltings elände, här som där.

Programmet spelades in innan terrorattackerna i Paris.

Norrlandspodden sponsras av Akademikernas A-kassa.

Norrlandspodden
Norrlandspodden
#17 "En brunsvart gröt"
/