Norrlandspodden #15 från Ångermanland

Postat

I den sista Norrlandspodden för säsongen beger vi, Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter, oss till Härnösand och länsmuseet på Murberget, och invigningen av utställningen Inland, en utställning där Po medverkat i produktionen.

Sofia pratar barndomsminnen från Ångermanland, minnen fulla av myggsurr, älvbrus och hjortronplockning.

Po har koll på tidningen Fokus kommunranking, och de resonerar kring att få Norrlandsorter lyckas ta sig upp i toppen. I samtalet om detsamma blir Sofia lite traumatiserad och tappar delvis talförmågan i slutet av avsnittet.

Men dessförinnan gästas de av Kerstin Kårén, bonde från Resele. Med henne pratar de om Reseles framgångskoncept som gör att många unga bor kvar och även flyttar till byn. Men de tar också reda på varför hon är så provocerad av Po och vågorna går stundvis höga i diskussionen.

Du kan lyssna på avsnittet direkt här i bloggen eller också ladda hem det från iTunes.

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Norrlandspodden #15 från Ångermanland
/