Hur gick valet i Norrland?

Postat

I detta sjätte avsnitt av Norrlandspodden, det andra för säsongen, försöker sig Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter på att analysera valresultatet i Norrland.

Varför går SD framåt? Varför finns det nästan inga Folkpartister i Norrland? Hur kommer den nya koalitionen att påverka politiken i Överkalix? Varför sitter det så många partier i fullmäktige i Kiruna? Po och Sofia drabbar samman när de försöker svara, eftersom de inte alltid är överens om svaren.

Förutom valet pratar de även om mediemännen som bråkar om huruvida svenska journalister är stockholmsfixerade eller inte, och om det är deras bristande verklighetsförankring som är orsaken till att så många röstade på SD.

Dessutom diskuteras Västerbottniska förnamn, som ofta är ovanligt kreativa. Och så har Po köpte en ny bil. Vad för bil och varför avslöjas i Norrlandpodden som du kan lyssna på direkt här, eller ladda hem från iTunes.

Norrlandspodden
Norrlandspodden
Hur gick valet i Norrland?
/