Stipendiet är för tillfället vilande på grund av pandemin. Vi kommer troligtvis inte dela ut något stipendium under 2021

Teg Publishing delar årligen ut vistelsestipendium till kulturutövare. Stipendiet innebär en veckas fri vistelse i en stuga i Ryssbält, en dryg mil söder om Kalix.

Teg Publishing är ett bokförlag, skivbolag och produktionsbolag, grundat av bröderna Anders och Jonas Teglund. Stugan ägs av brödernas föräldrar, Sven och Karin. Genom stipendiet vill ägarna upplåta stugan för kulturellt skapande projekt.

Stugan ligger naturskönt nära havet vid Törefjärden, i ett mycket lugnt stugområde. Den består av en storstuga, med allrum, kök, dusch och ett sovloft med 4 sängplatser. Vidare en sovstuga med två sängplatser, en lada som fungerar som förråd och ett utedass. Standarden är enkel, men det finns rinnande varmt vatten, elvärme, en vedkamin i storstugan, dusch, spis samt kyl och frys. Och en bastu på gården!

Info för pälsallergiker: det brukar bo en katt i huset. Den är inte där under stipendieveckan, men är du känslig för katt lämpar det sig nog inte att söka.