Teg Publishing delar årligen ut vistelsestipendium till kulturutövare. Stipendiet innehåller en veckas fri vistelse i en stuga i Ryssbält, en dryg mil söder om Kalix. I år får stipendiaten även Sandqvist-ryggsäcken ”Stig” vid ankomst! Och ett paket med några utvalda utgåvor från Teg Publishing.

Teg Publishing är ett bokförlag, skivbolag och produktionsbolag, grundat av bröderna Anders och Jonas Teglund. Stugan ägs av brödernas föräldrar, Sven och Karin. Genom stipendiet vill ägarna upplåta stugan för kulturellt skapande projekt.

Stugan ligger naturskönt nära havet vid Törefjärden, i ett mycket lugnt stugområde. Den består av en storstuga, med allrum, kök, dusch och ett sovloft med 4 sängplatser. Vidare en sovstuga med två sängplatser, en lada som fungerar som förråd och ett utedass. Standarden är enkel, men det finns rinnande varmt vatten, elvärme, en vedkamin i storstugan, dusch, spis samt kyl och frys. Och en bastu på gården!

Period

Vistelse i stugan kan sökas för en försommarvecka i juni, då det är ljust dygnet runt, eller för en höstvecka i september, då kvällarna är mörka. Båda perioderna är i regel myggfria.

Ansökan skickas till Teg Publishing via webformulär, senast den 31 mars 2017. Beskriv dig själv, din konstnärliga verksamhet, och syftet med vistelsen.

Övrigt

Stipendiaten står för sin egen mat under veckan. För den som saknar bil ordnas skjuts mellan Kalix och stugan, både vid ankomst och avresa. Till Kalix tar man sig själv. Det är också möjligt med andra resealternativ.

Ansökan

Sista datum för ansökan har passerat för 2017. Besked kommer under april.