Teg Publishing delar årligen ut vistelsestipendium till kulturutövare. Stipendiet innebär en veckas fri vistelse i en stuga i Ryssbält, en dryg mil söder om Kalix.

Teg Publishing är ett bokförlag, skivbolag och produktionsbolag, grundat av bröderna Anders och Jonas Teglund. Stugan ägs av brödernas föräldrar, Sven och Karin. Genom stipendiet vill ägarna upplåta stugan för kulturellt skapande projekt.

Stugan ligger naturskönt nära havet vid Törefjärden, i ett mycket lugnt stugområde. Den består av en storstuga, med allrum, kök, dusch och ett sovloft med 4 sängplatser. Vidare en sovstuga med två sängplatser, en lada som fungerar som förråd och ett utedass. Standarden är enkel, men det finns rinnande varmt vatten, elvärme, en vedkamin i storstugan, dusch, spis samt kyl och frys. Och en bastu på gården!

Info för pälsallergiker: det brukar bo en katt i huset. Den är inte där under stipendieveckan, men är du känslig för katt lämpar det sig nog inte att söka.

Period

Vistelse i stugan kan sökas för en försommarvecka i juni, då det är ljust dygnet runt, eller för en höstvecka i september, då kvällarna är mörka. Båda perioderna är i regel myggfria.

Ansökan skickas till Teg Publishing via webformuläret nedan, senast den 31 mars 2019. Beskriv dig själv, din konstnärliga verksamhet, och syftet med vistelsen.

Övrigt

Stipendiaten står för sin egen mat under veckan. För den som saknar bil ordnas skjuts mellan Kalix och stugan, både vid ankomst och avresa. Till Kalix tar man sig själv. Det är också möjligt med andra resealternativ.

Ansökan

Sista datum för ansökan är 31 mars 2019. Besked kommer under april.

 

Ditt namn

Din epost

Ditt telefonnummer

Adress (gata, postnr, stad)

Födelseår

Önskad period (kryssa i båda om det inte spelar någon roll)
 v. 23, juni v.35, augusti

Beskriv dig själv och din konstnärliga verksamhet (max 1000 tecken)

Syfte med vistelsen (max 500 tecken)