J: Jag tycker inte om de ideal som driver samhället och människor. Jag vill att mitt liv ska gå ut på mer än att slita ut mig på något jävla jobb, när vi egentligen inte behöver jobba så mycket som vi gör. Jag vet inte, men vårt band är lite av en frizon från allt det där. Det kommer kanske aldrig att vara lönsamt för oss att hålla på, vi gör det bara för att det är fucking kul. Och att göra saker som är olönsamma är den bästa pungspark jag kan tänka mig: Att få känna saker i sin kropp som ingen jävel kan sätta ett värde på. Det är allt just nu när allt ska mätas och vägas i guld.

A: Jag har nog inte blivit bästis med vårt bandnamn än. Jag tycker egentligen om det, men jag tycker väl att det är ansträngande på något sätt. Jag vet inte om vi, eller jag, har ”förtjänat” det. Vill inte definieras utifrån min könstillhörighet, jag har inte valt den. Jag vill egentligen bara vara, göra och tänka och inte behöva förråda, men kommer inte att kompromissa med det som faktiskt är jag. Vårt band är för mig en relation, en demokrati, ett behov, en dröm, en förälskelse. Att ägna sig åt det roligaste som finns med några av de finaste som finns gör mig till mig.

R: Men alltså, namnet är vad det är och i sig bra. All jävla vithet, all cis-mansnorm och misogyni, allt i det här samhället som borde förrådas och lämnas för att dö. Att syssla med sådant, förrädandet, är viktigt, att agera intersektionellt i de utrymmen en kan är viktigt, och det känns bra i mig när vi gör det. Att vi kan göra det. Men könis är för mig hjärtligt egentligen; känns mer som att äta kladdkaka och spela Mario Kart halvlullig med de finaste människorna en hittat. Så tänker jag om oss.

M: Könsförrädare för mig är ett litet hopp. En möjlig väg ut ur jobbmissbruk och annat svammel. Jag älskar Könsförrädare för att det ger mig någonting annat när skolan, framtiden, flyttplaner, pengar och annat tränger sig på. Jag älskar när Könsförrädare gör mig helt beredd på att lägga ut tusen spänn som jag knappt har för att åka sittvagn i tjugoåtta timmar, för att träffa mina bästa vänner i typ tolv. Jag älskar att det är bland de få saker i mitt liv just nu som ger mer energi än vad det tar. Det finns ingen plan, jag kan skriva vad jag vill och vad jag känner att jag verkligen måste.

Könsförrädare består av Janinne Sandström Oja, Måns Lundstedt, Alina Björkén och Robin Bernhardsson.