Suzanne Ibrahim

Suzanne Ibrahim

Suzanne Ibrahim kommer från Homs i Syrien. Hon är verksam som poet, författare och journalist. Hon har gett ut tre novellsamlingar och fyra diktsamlingar varav tre har översatts till franska. Under perioden 2018–2020 är Ibrahim fristadsförfattare i Östersund och 2018 belönades hon med ett av Natur & Kulturs särskilda stipendier.

När Syrienkriget bryter ut 2011 befinner sig Suzanne Ibrahim i Damaskus. Hit har hon flyttat från Homs för att följa sina drömmar och ambitioner.

Det blir allt svårare att röra sig genom staden, sms lämnar inte mobilen om de innehåller ord som ”revolution”, ”demokrati” eller ”frihet” och en dag kan hon inte återvända hem till sin lägenhet. Parallellt pågår vardagen nästan som vanligt med relationerna med familjen och vännen Nizar, läsning och planer för en kommande roman.

Men poetens känsla för bilder och journalistens klara språk skildrar Suzanne Ibrahim i När vinden exploderar mot min hud det dagliga livet under Syrienkrigets två första år. Boken är inte tidigare publicerad utan presenteras för första gången i svensk översättning av Anna Jansson.

 

Presskontakt:
Erik Belin
erik.belin@kultpr.se