Foto: Johan Bergmark

Po Tidholm

Po Tidholm är journalist och författare, född i och bosatt i Hälsingland. Po har i sitt arbete ofta återkommit till landsbygden som tema. 2012 kom boken Norrland där han samlade ett urval av sina essäer och reportage. Boken fick genomgående bra kritik, lyckades väcka liv i den över hundra år gamla ”Norrlandsfrågan”, gavs ut i en reviderad upplaga 2014 och har blivit något av ett standardverk om norra Sverige.

Sedan 2014 gör han Norrlandspodden tillsammans med journalisten Sofia Mirjamsdotter.

Hösten 2016 väckte Po mycket uppmärksamhet med dokumentärserien Resten av Sverige i SVT. Hösten 2017 var Po Tidholm aktuell med boken Läget i landet och ljudreportaget Järnburen som ges ut av Teg Publishing. Under 2018 turnerar Po Tidholm med Lokalsamtalföreläsnings- och debattkvällar inför valet. Lokalsamtal är en riksturné i samarbete med Folkets hus och Parker, Hela Sverige ska leva och Landshypotek Bank.

Po är också kritiker i Dagens Nyheter. Sedan 1993 har han skrivit om rock- och folkmusik varje vecka. På 90-talet var han med och drog igång kulturprogrammet Flipper i P3, var programledare för programmen På Tiden, Eter och Nattradion i P3 och P4. Genom åren har han medarbetat i MånadsJournalen, Filter, Fokus, Godmorgon Världen!, biltidningen Klassiker och varit krönikör i en rad lokaltidningar. I början av 00-talet var ha chefredaktör för kulturmagasinet Provins. Han har varit sommarvärd två gånger, 1998 och 2014.