Idag släpps det efterlängtade albumet Ett bloss för Bodil Malmsten

Idag släpps Ellen Sundbergs album med tonsättningar av den folkkäre  författaren Bodil Malmstens dikter. Två begåvningar från den jämtländska byn Bjärme förenas i Ett bloss för Bodil Malmsten.

 

Lyssna på Spotify »

“Det är svidande vackert och det gör ont att lyssna på av flera anledningar.”
Jan Gradvall, DI Weekend, 4 av 5

“Hon hittar helt rätt hela vägen. Tolkningarna låter aldrig någonsin trevande eller klumpiga. Snarare formulerar sig tanken att de här texterna bara har väntat på Sundbergs melodier, och att detta kommer att bli ännu starkare på en scen.”
Håkan Steen, Aftonbladet, 4 av 5

 


Beställ LP / CD från Bengans »

Albumet utgör en brygga mellan två generationer av jämtländska konstnärer som båda vuxit upp i den lilla byn Bjärme, med ett hundratal meter och 48 år mellan varandra. Artisten Ellen Sundberg och författaren och poeten Bodil Malmsten betraktar platsen från varsitt håll genom olika tider och förenas i Ett bloss för Bodil Malmsten.

”Ellen och jag sätter Bjärme på kartan, i centrum på jordgloben. Det är så vackert där att någon måste förvalta det sköna och sprida det, och det uppdraget har Ellen och jag fått av en högre makt.”
– Bodil Malmsten

Tillsammans med vapendragaren Jonatan Lundberg tolkar Ellen Sundberg några av författarens mest älskade och lästa dikter, urvalet sträcker sig från den första diktsamlingen Dvärgen Gustaf (1977) till Det här är hjärtat (2015), som gavs ut ett år innan författarens bortgång.

Ett bloss för Bodil Malmsten släpps idag och sätts upp som föreställning hösten 2021.

Turnédatum
23/9 Malmö, Babel
24/9 Kristianstad, Kulturkvarteret
25/9 Göteborg, Stora Teatern
26/9 Borås, Sagateatern
27/9 Vara, Vara Konserthus
28/9 Uppsala, Katalin
30/9 Stockholm, Södra Teatern
1/10 Östersund, Gamla Teatern
2/10 Umeå, Väven
3/10 Luleå, Kulturens Hus

Biljetter