Mattias Alkbergs nya album Häxor ute nu

Fira in påsken med Mattias Alkbergs nya album som släpps idag. Häxor är en samling historier och låtar om livet i en patriarkal värld.

”I Luleånattens skarpa ljusa skimmer
I en barrig glänta näst intill en sjö
ska du invigas, vigas och förtrollas
Och aldrig mer ska du behöva dö”

ur »All skräck väck«

 

Lyssna på Spotify »

 

 

Mattias Alkberg om skivan:

”Kanske är det inte varje människas plikt, men det är min, att gå några mil i någon annans skor. Att leva sig in i någon annans omständigheter och predikament. Och jag har det jag har. Jag går i de skor jag ser. Det är egentligen allt.

Jag tänker även att om lagar och regler inte räcker, när t ex förtal väger tyngre än t ex sexuellt ofredande, så är det inte konstigt om man till sist vänder sig bortom. Mot ett bortom. Söker sig till folktro, förhamning och besvärjelser. Det går inte att leva i orättvisa hur länge som helst.”

 

LP från Bengans »