Ellen Sundberg tolkar Bodil Malmsten på kommande album

Livet, konsten och dikten står i fokus när Ellen Sundberg släpper första singeln från det kommande albumet Ett bloss för Bodil Malmsten med tonsättningar av författaren Bodil Malmstens texter.

 

 

Lyssna på Spotify »

 

”Till Gerard – Vaggvisa fjortonde december 1987” är en elegi som Bodil Malmsten skrev till Gerard Bonnier, en av Sveriges mest betydelsefulla förläggare, när han gick bort.

Det är en text full av sorg och saknad, men också ett kärleksbrev till poesin.

»För mig känns den lite mystisk. Texten är svår att få grepp om samtidigt som den känns helt självklar att sjunga. Jag får upp en massa typ klippbilder i huvudet när jag tänker på texten. För mig känns den som att den berättas ur ett barns perspektiv. Jag ser en liten flicka som kommer åkandes på en spark framför mig.«

– Ellen Sundberg