Med rätt att dö – ny bok av Mattias Alkberg släpps i augusti

Poeten och artisten Mattias Alkberg är aktuell med nya albumet Bodensia, men redan i augusti släpps hans nästa diktsamling.”Med rätt att dö” är en existentiell bok om tiden, prekariatets ensamhet och om klasstillhörighet.

Ute i butik: 24 aug
Recensionsdatum: 5 sept

Förhandsbeställ boken i din lokala bokhandlare, hos Bokus, eller hos Bengans redan idag!

Alkberg om boken

Det är en slags tidsdikter. En elegi över senkapitalismen, över politikens väsen. Det är tankar utan slut och som följer efter in i nyckelsömn och dröm. Som inte går att stänga av när en vaknar.Det är babbligt och språkligt. Det är bilder ur en stillastående men kaotisk värld. Det är moral utan moralism. Det är moralism utan moral. Det är vad man kan göra för skada utan pengar. Och att döden kanske inte är slutet. Om hur avståndet mellan liv och död kanske bara är en kulspets kort, eller en
galax långt. Det är ett eller en hel massa(s) avgrundsvrål; i rymden, i kudden.

Vänligen,
Mattias Alkberg