Skymningskonsert från Botaniska trädgården med Anders Teglund

På nationaldagen den 6 juni välkomnar vi till en livestreamad skymningskonsert från Botaniska trädgården i Göteborg med pianisten Anders Teglund.

Ett akustiskt piano kommer att stå mitt i den prunkande trädgården. Klockan halv tio börjar en högkvalitativ livesändning där vi får lyssna till Teglunds stämningsfulla pianomusik. Konserten följer sedan solens nedgång över trädgården under denna försommarkväll, tills det är helt mörkt.

Dela en blomstrande kväll tillsammans med oss!

Nationaldagen 6 juni
Kl 21.30-22.30

Konserten livestreamas HÄR från Botaniska trädgårdens Facebooksida.
OBS: Ingen publik på plats.

Anders Teglund om konserten:
– Jag turnerade landet runt med hemmakonserter när coronan slog till. Plötsligt gick det inte att bjuda hem folk till intima hemmakonserter längre. I denna nya situation insåg jag att min musik måste följa med på de nya villkoren. Alla vi börjar kanske bli lite mätta på streaming från vardagsrum och publiktomma konsertlokaler. Därför ville jag göra något utomhus, som en fin inramning till musiken.

– Botaniska trädgården är en av mina absoluta favoritplatser och var det första jag kom att tänka på. Jag ringde dem och jag jublade då de sa ja till mitt förslag. Jag ser fram emot att pianomusiken ska blandas med blommor, fåglar och andra utomhusljud. Först i ljus, sedan i mörker.

Agneta Green, informatör och producent på Botaniska:
– Vi är ju vana att få lyssna på Göteborgs fantastiska symfoniorkester i Slottsskogen på nationaldagen men ingenting är ju sig likt i år. Så det känns väldigt fint att få bjuda på en pianokonsert med vacker musik i ett vackert trädgårdsrum i Botaniska trädgården.

______________

Bildproducent: Leif Eriksson, Nätverkstan
Kamera: Mattias Hammarin, Pensky
Kamera: Anton Midthöj
Ljud: Hans Olsson Brookes, Svenska Grammofonstudion

Pianotekniker: Anders Rane
Pianotransport: Tranpenad & Frihamnen Event
Router: Qtech

Formgivning: Johan Ahlbäck
Affischering: Peter Nordenström

Producent Botaniska Trädgården: Agneta Green & Maria Sjöstedt
Producent Teg Publishing: Anders Teglund

Konserten är en produktion av Teg Publishing i samarbete med Nätverkstan och Botaniska Trädgården.