Fermis filter finns nu som pocket!

Fermis Filter av Alfred Ruth finns nu som pocket!

Fermis filter – en anledning att finnas, utspelar sig år 2048. Den svenska programmeraren Ariel Valentin bor i San Francisco och försöker tillsammans med kompanjonen Josh förverkliga sin barndomsdröm om att utveckla en säker övermänsklig artificiell intelligens, i övertygelsen om att hela mänsklighetens överlevnad står på spel. I USA pågår en hetsjakt på invandrare, och när Ariel deporteras till Sverige slås hennes tillvaro sönder. Det råder en kamp om vem som först ska hinna färdigställa en superintelligens. Plötsligt befinner sig Ariel på flykt undan världens underrättelsetjänster och den enda som säger sig kunna hjälpa henne är Terje, en aktivist från den amishliknande, teknikfientliga Fellingsbrorörelsen.

Fermis Filter är den första boken i en trilogi, som är baserad på de verkliga teknologiska och politiska utmaningar som samhället står inför. Boken har hyllats av recensenter som ”en spännande kriminalroman fylld med existentiella frågor”. Bokseriens andra del utkommer under 2020.