Musikern Lisa Grotherus och konstnären Ekta / Daniel Götesson får Tegs vistelsestipendium 2019

Teg Publishings vistelsestipendium 2019 går till musikern och kompositören Lisa Grotherus, och konstnären Daniel Götesson, även känd som Ekta.


Lisa Grotherus är musiker och kompositör, född 1981 och bosatt i Stockholm. I hennes komponerande utgår hon dels från sin musikaliska bakgrund, jazz och improvisation, men också folk- och världsmusik, visa och pop. Det senaste året har hon släppt sitt debutalbum “Dekontee” som inspirerats av hennes tid i konfliktdrabbade Liberia. Hon är också kompositör och musiker i Svenska Berättelser, ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten. Hör Lisas musik här!

 

Daniel Götesson eller Ekta som han även kallar sig, är en svensk konstnär född 1978 och bosatt i Göteborg. Han är mest känd för sina muralmålningar, men arbetar även med andra format såsom animering och skulptur.  Hans arbeten har visats på utställningar över hela Europa och publicerats i otaliga konstböcker och tidskrifter såsom New York Times och Juxtapoz Magazine. Hans muralarbeten kan ses i länder som Italien, Kroatien, Polen och England. Bland övriga projekt har Ekta nyligen arbetat med flera konstverk i varierande skalor för offentlig miljö på uppdrag av kommuner i Sverige. 

Se Ektas konst här:

Web: www.ekta.nu
Instagram: @ektaektaekta

 

Tusen tack för alla fina ansökningar vi har fått in, precis som tidigare år har det varit svårt att välja bland alla projekt.