Våren kommer med ljudböcker och ny säsong av Hemmafru

Vi firar den första vårmånaden med att släppa två ljudböcker. Först ut är Maria Aljochinas Riot Days, där Aljochina i en fragmentarisk dagboksform beskriver sin aktivism med Pussy Riot och tiden hon satt fängslad för huliganism efter deras protestsång i Frälsarkatedralen. Boken är en lättillgänglig skildring av någonting så svårgripbart och mäktigt som förtryck och revolution, där Aljochinas klara och lekfulla språk blir en motkraft mot det fasansfulla hon berättar om.

 


Daniella Mendel-Enk om inläsningen av Riot Days:

– Jag tyckte mycket om att läsa Riot Days. Första gången jag läste den fångades jag av hur Maria Aljochina med viss distans och humor ger oss en bild av sina tunga minnen och erfarenheter. Men när jag sedan läste den högt märkte jag hur det växte fram en ny dimension. Aljochinas allvar bakom varje handling, hennes värme, passion, frustration och genuina kamp för mänskliga rättigheter.

– Boken är poetiskt skriven och varje ord kändes i kroppen vid inläsningen. Jag blev väldigt berörd av hennes berättelse och hur hon upplever situationen i Ryssland. Det känns hedervärt att få läsa in en så viktig bok för vår tid.

Lyssna på Riot Days
Storytel | Adlibris | Bookbeat | Nextory | Bokus

 

 

Samtidigt släpper vi också den norsk-samiska författaren Sigbjørn Skådensroman Vaka över dem som sover som ljudbok, inläst av Jonas Kruse. Romanen kretsar kring den unge konstnären Amund Andersen. Medan han arbetar med huvudverket till sin första stora separatutställning börjar samhällets mörka och obehagliga förflutna komma ikapp. Växelvis skildras Amunds släkthistoria bakåt i tiden i de samiska bygderna i Skånland. Skådens första roman på svenska är en mörk skildring om hur våld går i arv, och plötsligt kan dyka upp där du förväntar dig det som minst.

Lyssna på Vaka över dem som sover

Storytel | Adlibris | Bookbeat | Nextory | Bokus

 

Ny säsong av podden Hemmafru med Kristina Sandberg och Sven Teglund


Förra året gjorde podcasten Hemmafru stor succé med de varma samtalen mellan Kristina och Sven. Nu möts de två igen för första gången på ett år. Kristina berättar bland annat om hur det var att rensa ut sin nyligen bortgångne fars hem, och i de tre första avsnitten som redan finns att lyssna på avhandlar de ämnen alltifrån livets förgänglighet, tidsandan och missbruk av alkohol. Och naturligtvis – socker och bakverk!

Nya avsnitt kommer varje fredag. Finns där poddar finns!