Teg Publishing arrangerar Författartåget igen

För tredje året i rad rullar Författartåget ut från perrongen, på väg mot Umeå och Littfest. Resan startar torsdag den 14 mars från Göteborg och Stockholm. Följ med och delta i skrivartävlingen med chans att vinna fina priser.

En resa är ett slags mellanrum. Ett utrymme av tid som uppstår mellan två destinationer. I en värld präglad av effektivitet vill Författartåget visa hur den långsamma resan också är en fri yta för tankar och skapande.

Reglarna är som följer: temat som varje bidrag ska relatera till på ett eller annat sätt annonseras vid tågets avgång från Göteborg. Därefter pågår tävlingen fram till ankomsten i Umeå. Alla resenärer på båda tågen är välkomna att delta. Bidragen lämnas antingen in till arrangörerna som sitter i tågets bistro fram till den stänger, eller mailas till red@tidskriftenordobild.se.

Alla sorters bidrag är välkomna: dagboksutdrag, dikter, noveller, serier eller en grynig mobilbild – allt som kan komma upp under resan mot norr. Nytt för i år är alltså att vi tar emot tävlingsbidrag i både textform och bildform. Texterna får ha en maxlängd på 3000 tecken inklusive mellanslag.

Framme på litteraturfestivalen Littfest i Umeå går en jury igenom bidragen och utser årets vinnare. Årets jury är författaren, översättaren och journalisten Yukiko Duke, översättaren, essäisten och redaktören John Swedenmark och författaren, kulturskribenten och översättaren Amanda Svensson. I år kommer dessutom de bästa texterna från Författartåget 2017, 2018 och 2019 att tryckas i ett fanzine som distribueras gratis vid prisutdelningen.

Prisutdelningen sker på lördag den 16 mars kl 20.00 i samband med Littfests avslutning på Norrlandsoperan. I prispotten finns presentkort på SJ-biljetter, en årsprenumeration på Ord&Bild, böcker från Teg Publishing samt entré till Littfest 2020.

Författartåget avgår i år från både Göteborg och Stockholm, båda med samma ankomsttid i Umeå:

Från Göteborg: Tåg 72, avgång 18.34 torsdag 14 mars.
Från Stockholm: Tåg 92, avgång 21.12 torsdag 14 mars.

Båda tågen ankommer Umeå fredag 15 mars kl 06.13.

Författartåget arrangeras som ett samarbete mellan Ord&Bild, Teg Publishing, litteraturfestivalen Littfest samt SJ.