Död musik i exklusiv vinylutgåva

Nu finns Södra Sveriges album ”Död musik” ute på Spotify. Albumet släpps också i en limiterad vinylutgåva med artwork av konstnären Elin Sundström. Förhandsbeställ via Bengans!

Beställ LP via Bengans »
Lyssna på Spotify »

 

I samband med turnépremiären 1 mars kommer ”Död musik” i en exklusiv vinylutgåva, med artwork av konstnären Elin Sundström.

Elin Sundström berättar om skivan:

– Det är snack om jesus, död, kärlek och allmän tveksamhet till livet på Södra Sveriges nya skiva. Dessutom är det sjukt bra musik. Vad förkroppsligar detta bättre än en stalker med erotomani? Släng in vanföreställningar om djävulen och gud så blir det en perfekt grogrund för ett artwork som förhoppningsvis kan mäta sig med dessa apbra musiker.

Vinylutgåvan släpps på en dubbelvinyl i 200 numrerade exemplar. Förutom skivan innehåller utgåvan en dubbelsidig affisch i form av ett kors (70x100cm), en påse med hår från bandmedlemmarna och 6 st olika foton med skrivna citat av Elin Sundström. Varje ex av skivan blir unik med olika fotografier.

Elin Sundström

– Jag innehar själv inga stora känslor överhuvudtaget, än mindre för kändisar, säger Elin Sundström. Så jag gick in i roll som en crazy-ex-girlfriend-groupie för att kunna stalka bandet. Efter ha läst stalkerbrev på nätet, samlat könshår och skallhår från bandet, beställt smygfoton på dem och iscensatt deras död blev omslaget/artworken en snuskig, kristen psykossörja.