I höst släpps Fermis Filter – en anledning att finnas. Vill du delta i provläsningspanel?

Fermis Filter är en science fiction-thriller av Alfred Ruth som över tre böcker undersöker hur artificiell intelligens kommer att påverka vår vardag och vad det innebär att vara människa när datorn blir superintelligent.

Tekniken kommer under de närmaste decennierna att omstöpa vårt samhälle i grunden. Redan innan AI överträffar oss människor i intelligens kommer ökande automatisering leda till att många människor får svårt att försörja sig som de gör idag – genom lönearbete. Och i takt med att tekniken utvecklas ställs även en rad säkerhetsfrågor på sin spets. Vill vi ha autonoma vapen som själva fattar beslut om liv och död?

Men samtidigt som det finns risker, kan AI – rätt använd – lösa de flesta problem som vi har idag. Tekniken kan hjälpa oss att avvärja klimathotet, hjälpa oss att bota cancer och lyfta världens befolkning ur fattigdom.

Böckerna kräver ingen förkunskap i frågorna om AI och målet är att ge läsaren en inblick i de verkliga utmaningarna som världen står inför. Ju fler människor som sätter sig in i dessa frågor, desto större chans har vi att bygga om samhället så att tekniken blir en frälsning istället för en förbannelse.

Den första boken, Fermis Filter – En anledning att finnas, kommer ut i butik i september 2018.

Provläs med Betareader redan nu

Boken Fermis Filter – En anledning att finnas släpps i september, men under våren betatestar vi manuset med den nya tjänsten BetaReader.io. Vi släpper in totalt tusen läsare med varierande bakgrund och förkunskaper som får läsa boken elektroniskt. Bland annat testar vi några olika versioner av inledningen för att se vilken som fungerar bäst. Vi rekryterar fortfarande fler provläsare till vår panel, anmäl dig här intill så bjuder vi in dig så snart det blir din tur!

Vill du vara med i panelen och läsa boken gratis?
Anmäl dig här!

Smyglanseringsfest av betaversion av boken 23 maj

Nu på onsdag den 23 maj bjuder vi in till releasefest på Norrsken i Stockholm för att fira utgivningen av en limiterad protoyp-utgåva av boken samt presentera det nya och artificiellt intelligenta sätt med vilket vi utvecklar denna bok. Festen blir en kväll med scensamtal om artificiell intelligens och nya ebokstjänsten Betareader.

Under kvällen blir det två panelsamtal på scenen. Vi diskuterar AI, kontrollproblem, automatisering och basinkomst med Karim Jebari (Institutet för framtidsstudier), Anders Bornholm (Iteam) och Alfred Ruth.

Dessutom samtal med Pelle Andersson (Ordfront) och Jonas Frid(Betareader) om att betatesta bok tillsammans med läsarna och hur tekniken förändrar förutsättningarna för förlagsbranschen.

Claudia Olsson (Exponential) modererar samtalen.

DJ: Lisa Pyk och Alexandra Dahlström

Vill du komma?
Osa här!