Emma Peters, Josefin Peters och Barnet får Tegs vistelsestipendium 2018

Teg Publishings vistelsestipendium 2018 går till skådespelaren/regissören Emma Peters, sångaren kompositören Josefin Peters samt till popgruppen Barnet (bestående av Frida Johansson, Love Kjellsson och Linnea Nilsson).

Emma Peters är kanske mest känd från humorkollektivet Grotesco, men har även arbetat på bland annat Uppsala stadsteater, Dramaten/Riksteatern, Östgötateatern och Backa teater. Tillsammans med jazzvokalisten och kompositören Josefin Peters åker hon till Ryssbält för att arbeta med en kommande teaterpjäs.

Frida Johansson skriver majoriteten av text och musik i Barnet. De övriga i bandet är Linnea Nilsson och Love Kjellsson. Frida Johansson har spelat folk- och popmusik med band som Väärt, Säkert, Ára, Kraja och Barnet samt komponerat soundtrack till tv-spelet Unravel och till teaterpjäser. Barnet gör en slags minimalistisk experimentell pop-musik. De ska åka till Ryssbält för att färdigställa ett fullängdsalbum.

Tusen tack för alla fina ansökningar vi har fått in, precis som tidigare år har det varit svårt att välja bland alla projekt.