David Väyrynen och Mattias Alkberg nomineras till fina priser

Hurra! David Väyrynen är nominerad till Borås Tidnings debutantpris för sin bok ”Marken”, med motiveringen ”För en genreöverskridande kartläggning på lyrisk prosa, där den kollektiva rösten återupprättar ett norrländskt människovärde”

Till tidningen säger han:

– Jag önskar att man kunde komma på något originellt att säga, men framför allt känns det positivt att bocken har lyckats överbrygga ett avstånd. ”Marken” handlar om en helt annan värld än den som Borås är en del av kulturellt och mentalt och att det går att bygga broar över detta avstånd är nog det mest glädjande. Jag blir överraskad av varje fin sak som händer i samband med boken, och det har hänt många fina saker som jag inte hade räknat med. Det känns nästan som om man vore tvungen att cementera fast fötterna i marken för att inte sväva iväg. Det är en lång tids arbete som har resulterat i detta och alla författare hoppas förstås att deras böcker ska bli lästa – och blir de även omtyckta så är det fantastiskt.

 

Mer hurra! Mattias Alkberg är nominerad i två kategorier på Manifestgalan! Årets live samt Årets pop för ”Åtminstone artificiell intelligens”.