Teg Publishing jobbar med författarbokningar

När vi släppte Po Tidholms bok ”Norrland” 2012 gjorde vi också en lång turné, som bara fortsatte och fortsatte. Eftersom vi kommer från musikvärlden är det lite naturligt att varje släpp kopplas till en releaseturné. Ut på vägarna och spela liksom. Detta har vi fortsatt med, och fler författare har kommit in längs vägen. Nu har vuxit så mycket att vi öppnar en liten filial – Författarbokningar!

Vi företräder författare som ger ut böcker på Teg Publishing, men också några som ger ut sina böcker på andra förlag. Alla förfrågningar som inkommer får snabbt svar och vi sätter det överenskomna i tydliga och enkla avtal. Eftersom vi själva också verkar som arrangörer har vi stor förståelse för arrangörens villkor.

Är du intresserad av att boka någon av dessa – skicka ett mail till anders@tegpublishing.se

 

Po Tidholm – Föreläsare och moderator

Journalisten Po Tidholm är flitigt anlitad föreläsare och moderator. Tidholm kan erbjuda den omvärldsanalys som behövs för att förstå vart landet är på väg och vilka krafter som kommer i rörelse då stora grupper hamnar i stadens skugga. Sverige kan inte längre betraktas eller behandlas som en enhet och det är viktigt att se hur det nya landskapet ser ut. Tidholm är inspirerande och underhållande, trots verklighetsbeskrivningarnas mörker.

Ämnen: glesbygd, samhällsplanering, Norrland, media, politik, journalistik, kultur

Mats Jonsson – Författare och serietecknare

Mats Jonsson är en av landets mest uppmärksammade serietecknare. Med serieromanen “Nya Norrland” kastar sig Mats Jonsson handlöst ned i den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som som en av vår tids avgörande konflikter. Mats Jonssons framträdande är en slags högläsning med serierutor på storbild, vi kallar det storbildsserie. Det blir komiskt och engagerande, och framträdandet passar såväl för den inbitne seriefantasten som den ovana serieläsaren.

Ämnen: glesbygd, Norrland, gentrifiering, kolonialism, serier, självbiografi

Marit Kapla – Moderator och kulturjournalist

Marit Kapla är en mycket meriterad moderator inom film och kultur. Som moderator har Marit ett tillgängligt och personligt tilltal, med förmåga att ställa öppna frågor som leder till givande samtal. Hon har stor vana vid att intervjua filmregissörer, författare och andra konstnärer. Bland de hon mött i scensamtal finns den amerikanske regissören och manusförfattaren Charlie Kaufman, den norska skådespelaren och regissören Liv Ullmann, den danska regissören Susanne Bier, konstnären Karin Mamma Andersson, regissören Tomas Alfredson och många fler. Med sin mångåriga rutin, lugn och humor skapar hon också liv och fokus i samtal med fler personer.

Ämnen: litteratur, film, konst, media, samhälle, existentiella frågor

Alfred Ruth – Föreläsare, författare och IT-entreprenör

Expert inom artificiell intelligens och framtidens utmaningar. Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Alfred hur articifiell intelligens snart kan överträffa oss människor i intelligensnivå, och hur detta kommer ställa mänskligheten inför en utmaning i paritet med klimatförändringar och kärnvapen. Alfred problematiserar de tekniska, ekonomiska och sociala aspekterna av dessa frågor.

Som journalist och författare kan Alfred även konsten att förklara så att alla kan förstå, oavsett förkunskaper. Ruths föreläsningar är upplysande och underhållande för de redan insatta. Överväldigande och till en början skrämmande, men också ögonöppnande och hoppfulla för dem som ännu inte satt sig in i frågorna runt artificiell intelligens.

Ämnen: artificiell intelligens, teknisk utveckling, ekonomi, framtiden

Alexandra Sundqvist – Författare och kulturjournalist

Boken om Barbro Hörberg skapade en ny vår för en bortglömd artist. Alexandra Sundqvist är kulturjournalist och har skrivit om musik, litteratur, serier och film i dagspress och magasin sedan 2004 för bland andra DN, Expressen och Sonic. ”Barbro Hörberg – med ögon känsliga för grönt” är den första biografin om Barbro Hörberg. Den hör också till årets mest omskrivna och uppskrivna böcker.

Under hösten 2017 blev boken en utsåld föreställning där Alexandras text från boken om Barbro Hörbergs liv blandades med tolkningar ur hennes låtskatt av artisterna Frida Hyvönen, Love Antell, Mattias Alkberg, Sarah Riedel, Linnea Olsson, Sibille Attar, Isak Klasson och Per Störby Jutbring.

Ämnen: Barbro Hörberg, musiklyrik, musik.

David Väyrynen – Poet och diversearbetare

David Väyrynen har gjort stor succé med sin debut Marken och gör bejublade framträdanden där han nästan kan liknas vid en predikant av den äldre skolan.

“Marken” handlar om Malmfälten. Här är två stora folkrörelser fortfarande en del av kulturen och mentaliteten: den inomkyrkliga laestadianska väckelsen och den socialistiska arbetarrörelsen. Marken skildrar hur människorna här håller fast vid värden om solidaritet, arbetsiver och ödmjukhet, i tider då röster hörs påstå att kollektiva värden är föråldrade. Marken berättar också om Malmfälten som region, hur den som periferi väljer att förhålla sig till centrum och vad som händer när den delvis vänder moderniteten ryggen.

Ämnen: Malmfältens mentalitet, kollektiva värden, leastadianism, kommunism

Sven Teglund – Författare, konstnär och socialarbetare

Inte ett öga torrt när konstnären Sven Teglund läser ur sin mors dagböcker. Sven arbetar på socialförvaltningen i Luleå och är utöver det författare och konstnär. Hans akvareller från bostadsområdet Porsön och av sin mors virkade dukar har fått stor uppmärksamhet. Sven föreläser om sitt konst- och bokprojekt “ensamheten värst”, där han gett ut sin mors dagboksanteckningar från hennes sista 20 år av sitt liv.

Siri Johansson, född 1918, levde som hemmafru i ångermanländska bruksorten Husum. När hennes make dog 1990 började hon skriva dagbok, kanske som ett sätt att fylla tomrummet som uppstått. Hon skrev dagligen under sina 20 sista år i livet. Vi får en bild av hur livet ser ut för en helt vanlig äldre dam i 90- och 00-talets Sverige, med inblickar i ensamhetskänslor, äldrevård och servicehus, läkarbesök, närstående dödsfall och den eviga längtan efter att barnen och barnbarnen ska komma på besök.

Ämnen: åldrande, ensamhet, socialt arbete, hemmafru