Anna Levander, Sara Granér och Karolina Bång får Tegs vistelsestipendium 2017

I år utlyste vi Teg Publishings vistelsestipendium för andra gången och responsen var även i år överväldigande. Nytt för år var ett samarbete med Sandqvist bags, som ger stipendiaterna fina väskor vid ankomst till Ryssbält.

Vi har fått in många och oerhört fina ansökningar, och urvalet var svårt. Stipendiet går i år till en musiker och två serietecknare.

Den första stipendiaten är musikern Anna Levander (född 1992). Hon utgör ena halvan av duon Dolce som gör drömsk pop. Bandet gav nyligen ut albumet ”Av liv och grönska” på Startracks, ett helt magiskt fint album som vi vill att alla ska lyssna på. Vistelsen i Ryssbält ska Anna använda för att skriva ny musik och tänka på framtida albumkoncept.

Lyssna på Dolce här:

https://open.spotify.com/album/3k9ipFvSip3ZDmFARdLAtk

De andra stipendiaterna är serietecknarna Karolina Bång och Sara Granér.

Karolina Bång (född 1983) är bosatt i Malmö. Hon är aktivist, konstnär, serietecknare och musiker. Hon är även aktiv i det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget. Hennes debut ”Handboken” kom 2009. I juli 2011 utkom det queererotiska seriealbumet ”Cowgirls”, och hösten 2013 ”Alternativet”.

Sara Granér (född 1980) debuterade 2008 med ”Det är bara lite AIDS”. Sedan dess har man kunnat läsa hennes serier på bloggen Bokhora och i tidningar som Galago och Dagens Nyheter. Hon har medverkat i utställningar i bland annat Rom och Tokyo och haft separatutställning på Kulturhuset i Stockholm. 2010 utkom albumet ”Med vänlig hälsning” samt Sara Granérs vikariekalender 2011. ”All I want for Christmas is planekonomi” utkom 2012. I höst är Sara Granér aktuell med nya boken ”Blixt från oklar himmel”.

Både Sara och Karolina ger ut sina böcker på Galago.