Författartåget – ny skrivartävling på tåget till Littfest

Teg Publishing tar tåget till litteraturfestivalen Littfest i Umeå, 16-19 mars. Gör det du med och delta i skrivartävlingen Författartåget!

Med sin långa restid är nattåget en bra plats att skriva på. Dagbok, dikter, noveller eller något annat. Därför arrangerar vi en skrivartävling ombord på nattåget mellan Göteborg och Umeå 16 mars, på väg till litteraturfestivalenLittfest. Alla resenärer på tåget är välkomna att delta!

Prisutdelning!
Prisutdelningen sker på Littfests avslutning på Studion i Umeå, lördag den 18 mars kl 21.

Fina priser!
Vinnaren får presentkort på SJ-biljetter på valfri tur- och returresa i 1 klass inom Sverige, entré till Littfest 2018, böcker från Teg Publishing samt texten publicerad digitalt av tidskriften Ord&Bild. En andrapristagare får presentkort på SJ-biljetter på valfri tur- och returresa i 2 klass inom Sverige och en tredjepristagare får böcker från Teg Publishing samt en helårsprenumeration på Ord&Bild.

Så här går tävlingen till:

  • Anmäl dig hos arrangörerna i bistron på nattåg 92 den 16 mars mellan Göteborg (avgång 18:30) och Umeå (ankomst 06:25) via Stockholm.
  • Alla texter ska på något sätt relatera till ett givet tema som offentliggörs vid tågets avgång från Göteborg torsdag den 16 mars.
  • Texten får inte vara längre än 3000 tecken inklusive mellanslag.
  • Alla genrer är välkomna. Texten ska vara skriven på svenska eller engelska. Den som önskar kan få språkhandledning och feedback på sin text ombord på tåget.
  • Texten lämnas in på papper, USB-minne, eller e-postas till marit.kapla@tidskriftenordobild.se senast kl 06.00 den 17 mars. Glöm inte dina kontaktuppgifter!
  • Bidragen bedöms på plats i Umeå av en jury bestående av författarna Anna Holmström Degerman och David Väyrynen, Ord&Bilds redaktörer Ann Ighe och Marit Kapla, och förläggaren Anders Teglund från Teg Publishing.

Arrangörerna utgår från att alla texter som lämnas in är originaltexter skrivna av den undertecknade författaren.

Författartåget är ett samarbete mellan tidskriften Ord&Bild, förlaget Teg Publishing, litteraturfestivalen Littfest och SJ.