Mattias Alkberg gör ledmotiv till ny TV-serie

skolpojkarna-1

Idag släpps ”Alla talar svenska”, en ny singel av Mattias Alkberg skriven som ledmotiv till UR:s dokumentärserie ”Skolpojkarna” som har premiär i SVT1 den 26 oktober.

Alkberg om låten i intervju med Norrbottens-Kuriren:

– Låten heter ”Alla Talar Svenska”. Den handlar väl litegrann om att inte känna sig sedd, ens potential ses inte för att det är en annan slags potential som premieras i samhället i stort. Och det är väl ett tema som jag egentligen alltid hållit på med, utanförskap.

Skolpojkarna

UR:s ”Skolpojkarna” är en dokumentärserie i åtta delar som följer pojkarna i brukssamhället Karlskoga, med syftet att synliggöra den ojämlika skolan. Pojkar presterar sämre än flickor i skolan. Vi följer elever och lärare i Skrantaskolans årskurs nio under ett år för att få en djupare förståelse för varför resultatet ser ut som de gör.

– I dag är det betyg från årskurs sex, och ingen begriper riktigt varför det ska vara det, säger Alkberg till Norrbottens-Kuriren. Det tar upp jättemycket tid för både lärarna och barnen men det finns ingenting som säger att det är bra. Man glömmer bort att barnen faktiskt är levande varelser som ska utvecklas, och att alla barn är olika. Och det hoppas jag att den här serien ska kunna visa på. Det känns mäktigt att få bidra litegrann till den sortens ögonöppnare, om det nu blir så.

Tv-premiär 26 oktober kl. 22.00 i SVT1 och på UR Play.

Vill du förhandstitta på första avsnittet av Skolpojkarna kontakta Anna Hagnefur:
anna.hagnefur@ur.se

Alkbergs turné fortsätter

Mattias Alkbergs höstturné har varit en succé med många otroligt fina kvällar runtom i landet. Missa inte denna unika blandning av poesi och musik, när han kommer till er stad:

8 nov – Stockholm (support Iiris Viljanen), Södra teatern
9 nov – Örebro, East west sushi
10 nov – Helsingborg, Dunkers kulturhus
11 nov – Göteborg (akustiskt + DJ-set), Jazzhuset
25 nov – Boden, Eyvind 2016
26 nov – Uppsala, Konsert & Kongress
27 nov – Enköping, Enköpings biblotek
30 nov – Luleå, Ebeneser

Bokningsförfrågningar: anders@tegpublishing.se