Tegs stipendiater 2016: Aina Myrstener, Hanna Gustavsson och Bitte Andersson

I år utlyste vi Teg Publishings vistelsestipendium för första gången och responsen var överväldigande. Vi har fått in väldigt många och oerhört fina ansökningar, och det var väldigt svårt att göra ett urval.

Vistelsestipendiet går i år till en musiker och två serietecknare.

aina_print-17-2

Första stipendiaten är Aina Myrstener som är aktuell med sitt andra album Cellomusik II (släpps 10 juni av Flora & Fauna). Aina experimenterar med nya speltekniker och ljudkombinationer, och musikaliskt intresserar hon sig för hur klanger påverkar kroppen. Hennes musik kan beskrivas som minimalistisk och konkret.

I Ryssbält tänker hon spela in ljud från landskapet och vi är väldigt intresserade av att höra hur norrbottensvindarna påverkar hennes musik!

Lyssna här:
Smakprov från nya albumet › 
Spotify › 

 

hannabitte

De andra stipendiaterna är Hanna Gustavsson och Bitte Andersson som kommer att åka till Ryssbält tillsammans.

Hanna Gustavsson är den prisbelönte serietecknaren bakom böckerna Nattbarn och Iggy 4-ever (Galago). Nattbarn vann Urhunden 2013 för bästa svenska seriealbum och Iggy 4-ever nominerades till Augustpriset 2015. Nu arbetar hon på en ny bok.

Bitte Andersson är serietecknare och illustratör, men också regissören bakom den uppmärksammade lågbudgetactionkomedimusikalen Dyke Hard (2015). Hon var också drivande bakom den feministiska bokhandeln Hallongrottan i Stockholm mellan 2006-2010. Just nu arbetar hon på ett seriealbum.

Läs mer här:
www.hannagustavsson.com
bitteandersson.blogspot.se

PS. Nästa utlysning av vistelsestipendiet är i mars 2017. DS.