Pernilla Berglund nominerad till SvD:s litteraturpris

Idag kom den glada nyheten att Pernilla Berglund har nominerats till Svenska Dagbladets litteraturpris för sin hyllade diktsamling ”Fälla”.

Det anrika litteraturpriset instiftades 1944. Priset går till en aktuell svensk författare som inte är debutant men fortfarande i början av sitt författarskap. Bland de andra nominerade finns bland andra Aase Berg, Jonas Hassen Khemiri och Karolina Ramqvist.

Vinnaren meddelas under en prisceremoni på SvD:s Bokens dag, 9 november 2015 på Oscarsteatern i Stockholm, då även bland andra Klas Östergren, Karin Johannisson och Jonas Hassen Khemiri framträder.

Läs mer på Svenska Dagbladets hemsida.

Berglund debuterade 2013 med diktsamlingen Tilltar, en bok som fick mycket gott mottagande och bland annat nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hon är utbildad vid Litterär gestaltning i Göteborg och är redaktör för den litterära tidskriften Provins.

Köp Fälla i vår webshop ›

Köp Fälla på Adlibris ›