Videopremiär på Noisey för Könsförrädares nya video

Skärmavbild 2015-09-04 kl. 12.57.14

”Not being able to pronounce their name (still looks badass on a t-shirt) is no excuse for not letting yourself charge balls-first into Könsförrädare’s ’Blood Rush’ – completely losing your shit in this unholy perfect storm of gore and punk-rocking spitfire. Oh, and note the Pink Floydy murmuring children’s voices at the end. Eerie.”

Idag släpps Könsförrädares nya singel. Videon premiärvisas på skandinaviska Noisey.

* * *

”Jag räknar till 10 och alla som är kvar då kommer att plockas bort handgripligen”. Det är en konstig lek. Några bär kravallutrustning och dolda hjälmnummer, andra huvtröja, jeans och solglasögon. Alla medel tillåtna mot inga medel tillåtna. Allt vi har är massa. Det är första maj i Jönköping. Det är poliser, fascister, och alla oss andra.

Vi vill inte tro att det är sant, men vi vet det lik förbannat. Vi står i vägen, våra hjärtan rusar. Vi som vet tänker på hur det känns att bli ”hanterad” av polis, att bli “bortplockad”. Vi vet hur det känns att inte få någon luft, och väger alternativen mot varandra. Att slåss eller att gömma sig, i vår egen folksamling eller i trappuppgångarna.

Alla har rätt att inte bli mördade, rätt till fysisk säkerhet, förutsatt att den inte deltar i “upplopp”. Det senaste decenniet har vi sett den definitionen sträckas ut i alla riktningar. Polisen vet detta. De vet att de har rätt att bruka våld även om situationen inte kräver det.

Polisbilstyngden, hästskräcken, svedan i ögonen.

/Könsförrädare

* * *

Videon  är regisserad av Martin Åhlin. Foto och grade av Erik Gotfredsen. Specialeffekter av Rickard Bristle.