Norlin, Tidholm, Alkberg, Farrokzhad & Staxx inviger Väven i Umeå

Väven är det omdiskuterade kulturhuset i Umeå som byggts för kulturhuvudstadsåret 2014. Nu är det färdigt och ska invigas. Littfest och Umeå Open arrangerar Fria Ord den 2:a december, en kväll med flera av Teg publishings artister och författare. Kvällen inleds med ett samtal om textförfattande och engagemang med Annika Norlin, Sebbe Staxx, Mattias Alkberg och Athena Farrokhzad. Moderator är Po Tidholm. Sedan följer poesiläsning och konsert med Alkberg, och även Farrokzhad läser sina dikter. Kvällen avslutas med en konsert av Kartellen. Bokningarna har väckt uppmärksamhet för att de anses alltför kontroversiella, och i detta inslag i SVT kritiseras artisterna för att vara för ”vänstervridna” för att inviga Väven:

Om kvällens tema skriver Littfest och Umeå Open:

”Sångtext- och dikthantverk eller friheten att få ifrågasätta makt och strukturer, det är på förhand omöjligt att avgöra i riktigt vad denna kväll kommer landa. Men klart är att Väven, förhoppningsvis inte för sista gången, får tjäna som ett kulturhus för alla och envar.”

Hela programmet för Fria ord hittar ni HÄR.