Mattias Alkberg: ny singel, nytt album och Way Out West

Mattias Alkbergs projekt står som spön i backen. Olika yttringar som förbinds framförallt av en genomgående hög kvalitet, idérikedom och en unik känsla för språklig finess. Förra årets föreställning Mattias Alkbergs Begravning slog ett slutsålt Dramaten med häpnad, men nu byter Alkberg inriktning igen.

Den 20 augusti släpps nya albumet SÖDRA SVERIGE. En punkskiva, 13 låtar på 22 minuter. Total riffglädje med hårda, roliga texter som visar att det går att stå rakt även om det blåser åt fel håll. SÖDRA SVERIGE kommer från en artist som vågar vara uppriktig i en tid och ett samhälle där allt, ärligt talat, är skit. En värld där Stockholm är ”alltings jävla epicentrum”, där ”nya mobberaterna” bryter ned människoliv, där ”hela Sverige sjunger” och ”alla är din vän, typ som i Tyskland, 1935”.

SÖDRA SVERIGE är också namnet på kompbandet, bestående av Henrik Palm (In Solitude), Frans Johansson (Les Big Byrd) och Anton Nyström (Statik Eyes, Eterkropp).

MATTIAS ALKBERG/SÖDRA SVERIGE är klara för Stay Out West, den 7-9 aug.

Kommande spelningar:

11/7 Nordingråfestivalen
12/07 Trästocksfestivalen
19/07 UxU, Umeå
07/08 Way Out West

Första singeln från albumet heter Nöff nöff och är ute nu.

 

Till hösten är det val igen. Nöff nöff. Är det nåt problem med det? /Mattias Alkberg