Konstutställning av Sven Teglund på Porsön Pizzeria

hus-SMALL

Plats: Porsön Pizzeria, Luleå
Datum: 10 maj till 15 juni
Vernissage: 10 maj, kl. 14.00

Sven Teglund är akvarellmålare och bloggare, boendes på Porsön i Luleå. Hans utställning Efter arton (2010) visades på Norrbottens Museum i Luleå och Galleri Aguéli i Stockholm och resulterade även i en bok utgiven av Teg Publishing.

Teglund fångar i sina akvareller ett vardagslandskap som vanligtvis inte räknas till det sevärda. Den mörka vintern i Norrbotten som framlevs i bostadsområdet Porsön är hans huvudmotiv; det artificiella ljuset som lyser upp våra vägar och gator, tv-ljus som vibrerar ut genom fönsterrutor, bilarnas strålkastare och ljusslingorna i trädgårdarna.

Nu går Sven Teglund ytterligare ett steg i att låta konsten ta plats i närområdet. Det sker med en konstutställning på Porsön Pizzeria, mitt i Porsö centrum. Med utställningen befäster han att Porsön, precis som alla små bostadsområden, är en plats med kulturell betydelse.

Pizzerian är en livgivande plats genom vilken människor strömmar. Den kan överleva under små ekonomiska förhållanden, och är därför på många ställen den enda kvarvarande mötesplatsen – särskilt på ödsliga stadsdelstorg eller hos alla halvt utdöende orter i hela Norrlands inland. Pizzerian är det öppna och tillgängliga rummet. Att konst och pizza hör ihop är därför ett ovedersägligt faktum.

Utställningen inleds med vernissage lördagen den 10 maj kl.14.00. Pizzaslice serveras som tilltugg. Utställningen pågår fram till den 15 juni.