Ny exklusiv EP: Mattias Alkberg i samarbete med Karin Mamma Andersson, Staffan Westerberg och Skator

Förhandsbeställ Epitafium i vår webshop »

På Record Store Day den 26 april 2014 släpps Epitafium EP av Mattias Alkbergs Begravning. Den är ett samarbete med Karin Mamma Andersson, Staffan Westerberg och Skator.

Alkberg låter hälsa:

Jag hatar världen som den verkar ha varit, definitivt är och förmodligen kommer fortsätta vara men jag älskar många människor, till och med de flesta, och jag ska aldrig dö. 

Det här är det sista inspelade materialet som finns och kommer att finnas med Mattias Alkbergs Begravning. På så vis är detta ett epitaf, en gravskrift, ett minnestal. Man kan göra flera såna kopplingar, det handlar om låtval och så, men jag vill inte skriva någon på näsan. Och måhända är det oändligt pretentiöst att kalla denna skiva för Epitafium. Men jag skiter vänligen helt i vad andra tycker.

/Mattias Alkberg, sent år 2013, mitt i snön och snön

Enbart vinyl, stor poster av Mamma Andersson

Epitafium är en 12-tums vinyl med målningar av Karin Mamma Andersson, ett gediget omslag som också är en stor utvikningsbar poster.

Vi hör Alkberg sjunga nya låten Ändå men ändå och Nord och Syd-covern Inte idagSkator gör en egensinnig och vibrerande tolkning av låten Solljus/Gravljus från albumet Mattias Alkbergs Begravning.Staffan Westerberg framför också sin tolkning av samma låt, en version som heter Ritten och är en homoerotisk fantasi om hans egen far.

Sammantaget är EPn ett konstverk där fyra av landets största konstnärer möts, alla tongivande för sin generation och alla med rötterna i norra Sverige: Luleå och Luleå och Luleå och Umeå.

Epitafium är ett slags fysisk manifestering av taktila värden. Den släpps enbart på vinyl och kommer inte att göras tillgänglig digitalt. Detta finns inte till för att konsumeras som vore det luft.

Hur man än beter sig är det kört. En dag ska allt bli luft, men allt är inte luft.

* * *

TEG029 / 12-tums vinyl / Poster, 93 x 62 cm
Släpps den 26 april på Record Store Day
Distribution: Playground Music
Samproducent: BD Pop

Skator live på Bengans Söder i Stockholm på RSD

I samband med releasen spelar Skator akustiskt på Bengans Söder i Stockholm som en del av Record Store Day.