Pernilla Berglund nominerad till Borås Tidnings Debutantpris

Pernilla Berglund är nominerad till det mycket prestigefyllda Borås Tidnings Debutantpris för sin bok ”Tilltar”, utgiven 2013 på Teg Publishing. Motiveringen lyder: ”För en klar och vacker diktsamling som låter orden blåsa som en fjällvind genom läsarens huvud”.

I januari fick även Berglund Umeå skaparpris i kategorin ”Årets Text”.

Vi är oerhört glada och stolta över detta!

 

Fakta om Borås Tidnings Debutantpris
Borås Tidnings Debutantpris på 100 000 kronor delas ut årligen sedan 2001 till en debutant inom svensk prosa och lyrik. Det sker i samarbete med Högskolan i Borås. Juryn nominerar fem författare som sedan bjuds in till Borås och Debutantaftonen där vinnaren avslöjas. Syftet är att stödja ett författarskap som juryn anser ha förutsättningar att bli spännande och betydande. I år hålls Debutantaftonen torsdagen den sjätte mars på Folkan i Borås.