Jonas och Anders Teglund debuterar på Göteborgs Filmfestival

Nu är det dokumenterat. Affischbild 12x12 cm

Jonas och Anders Teglund, ursprungligen från Luleå, har under några års tid arbetat med dokumentärfilmen “Nu är det dokumenterat” som nu har premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival den 26 januari. För filmmusiken står Björn Olsson (Håkan Hellström, Mando Diao med flera).

Filmen handlar om deras äldre släktingar Bertil och Signild Månsson från Jämtland. Bertil har under hela sitt 86-åriga liv fört noggranna dokumentationer av vardagen – dagboksanteckningar, stillbilder, super-8 och VHS – och detta i en hisnande omfattning. Han reste 1948 från jämtländska Svenstavik genom Lappland till Ryssbält i Norrbotten för att fria till Signild. Under alla år sedan dess har de varje sommar rest upp till sitt semesterparadis i hennes hemby, resor som Bertil naturligtvis dokumenterat. Jonas och Anders Teglund har vuxit upp som stuggrannar till Bertil, men de har aldrig riktigt pratat med honom – han har mest stått bakom kameran och filmat – så de beslutar sig för att vända kameran mot honom och följa med på parets sextionde resa genom Norrland. Filmen handlar om tidens gång och vad som händer när man försöker dokumentera tillvaron.

Jonas Teglund är i grunden musiker och spelar bland annat med Jakob Hellman, Maria Eriksson, Mattias Alkberg och The Bells. Anders Teglund är kulturvetare och medlem i bandet Cult of Luna. Filmen är deras debut.

Nu är det dokumenterat produceras av Teg Publishing i samproduktion med Filmpool Nord.