Mattias Alkbergs Begravning – Album 2013

Mattias Alkbergs Begravning heter Mattias Alkbergs nya band. Och ett nytt album släpps av Teg Publishing under nästa år.

Mattias Alkbergs Begravning är ett passande namn såtillvida att rätt många av låtarna handlar om döden, och det är mörkare och större (storslagnare, pampigare) än något jag gjort utanför BQ innan. Liksom högtidligare. Det är därför vi har finkläder på oss, och sminkar oss. För att vara tydliga med att det är högtidligare. Texterna är också lite annorlunda. De är, i den mån de är politiska, mer nihilistiska och direkta: ”Jag skriver kuken på svenska flaggan”, går en refräng. Sedan har jag ett vagt, väldigt vagt, tema om en kung och en prins som jag återkommer till hela tiden. Kungen är helt dum i huvet och sålunda prinsen med, eftersom det är kungens barn. Det är roliga och hemska berättelser. Eller berättelser, på Magnus skiva är det ett litet brottstycke ur ett resonemang, och ett par andra texter jag har skrivit snuddar bara vid ämnet. Tanken är i alla fall att bygga upp en värld utan gränser där de här två typerna gör nedslag lite som de vill. I dikter, egna låtar, och andras.

Det kommer att bli en skiva av något slag men inte en uppföljare till Anarkist. Av några olika anledningar, det med. Dels så har jag länge velat spela in covers, översatta till svenska eller inte, och har man fler än en cover på en skiva så tycker jag det är fattigt. Jag tänker ha minst två, antagligen så många som fyra. Så det blir inte ett traditionellt album på det viset, vet inte om det blir en mini-LP, eller en dubbel-EP eller nåt helt annat ännu, men det ska spelas in, dokumenteras och ges ut i all fall. Det är även därför jag vill att det ska heta något annat än bara mitt namn.”

Läs hela Mattis text om skivan här: http://www.mabd.se/?p=936